טיפול בצלוליט

טיפול בצלוליט

צלוליט מתייחס למראה הגומות או הגושים של העור, שנמצא לרוב על הירכיים, הישבן והבטן. לעתים קרובות הוא דומה למרקם של קליפת תפוז או גבינת קוטג'. למרות שזה לא מצב רפואי, צלוליט יכול להיות מטריד עבור נשים רבות.

צלוליט מתרחש כאשר מצבורי שומן דוחפים דרך רקמת החיבור מתחת לעור. רקמת חיבור זו, המורכבת מסיבי קולגן ואלסטין, אחראית לשמירה על העור מתוח ומוצק. כאשר סיבים אלו נחלשים או הופכים פחות גמישים, זה מאפשר לתאי שומן לבלוט, מה שמוביל לאפקט הגומות האופייני.


מדוע לנשים יש בעיקר צלוליט בהשוואה לגברים?

גורמים הורמונליים:

אחת הסיבות העיקריות לכך שנשים רגישות יותר לצלוליט מאשר גברים היא השפעת ההורמונים. אסטרוגן, הורמון המין הנשי העיקרי, ממלא תפקיד מכריע בהתפתחות הצלוליט. אסטרוגן מקדם את אחסון השומן, במיוחד באזורים כמו הירכיים והישבן, שהם אזורים שכיחים נוטים לצלוליטיס.


הבדלים בחלוקת השומן:

לגברים ולנשים יש דפוסים ברורים של חלוקת שומן. גברים בדרך כלל אוגרים שומן בצורה מרוכזת יותר, בעיקר באזור הבטן, בעוד שנשים נוטות לאגור שומן בצורה יותר היקפית ותת עורית, במיוחד בישבן ובירכיים. שומן תת עורי נוטה יותר לדחוף דרך רקמת חיבור מוחלשת, מה שמוביל להיווצרות צלוליט.


הבדלים מבניים:

ההבדלים המבניים ברקמת החיבור של גברים ונשים תורמים גם הם לפער בין המינים בשכיחות הצלוליט. לגברים יש שכבה עבה יותר של רקמת חיבור, מה שהופך את הסיכוי שתאי השומן יבלוט החוצה פחות. לעומת זאת, לנשים יש רקמת חיבור דקה ופחות צפופה, מה שהופך אותן לפגיעות יותר להתפתחות צלוליט.


גנטיקה:

גנטיקה יכולה לשחק תפקיד משמעותי בנטייה של אדם לצלוליט. אם לאמא או לסבתא שלך יש צלוליט, סביר להניח שגם תפתחי אותו. גורמים גנטיים יכולים להשפיע הן על עובי רקמת החיבור והן על חלוקת השומן בגופכם.


גורמי אורח חיים:

גורמי אורח חיים מסוימים יכולים להחמיר את הופעת הצלוליט, וגורמים אלו עשויים להיות נפוצים יותר בקרב נשים. אלה כוללים אורח חיים בישיבה, בחירות תזונה לקויות, עישון ושינויים הורמונליים הקשורים להריון ולמנופאוזה. חוסר בפעילות גופנית סדירה עלול לתרום להצטברות שומן ולהיחלשות רקמת החיבור.


סיכום

צלוליט הוא תופעה קוסמטית שכיחה שמשפיע בעיקר על נשים,(כ 90% מהנשים סובלות מצלוליט )למרות שזה לא מצב רפואי, זה יכול להשפיע על ההערכה העצמית ודימוי הגוף. ההבנה מדוע צלוליט נפוץ יותר אצל נשים בהשוואה לגברים כרוכה בהתחשב בגורמים הורמונליים, מבניים, גנטיים ואורח חיים.

טיפול בצלוליט באמצעות VelaShape

בקליניקה שלנו משתמשים במכשור מתקדם המשלב ארבע טכנולוגיות במכשיר אחד:
גלי רדיו, אינפרא אדום, טיפול בוואקום ועיסוי לימפתי.


יתרונות השימוש במכשיר

הפחתה במראה הצלוליט:

גלי רדיו: טכנולוגיית תדרי רדיו (RF) מחממת את השכבות העמוקות של העור, מגרה את ייצור הקולגן והאלסטין. זה עוזר להידוק ולמצק את העור, ומפחית את מראה הגומות של הצלוליט.

שיפור זרימת הדם:

אינפרא אדום: טיפול באינפרא אדום משפר את זרימת הדם באזור המטופל. זרימת דם משופרת יכולה לעזור לגוף לבצע חילוף חומרים יעיל יותר של שומן, ועלולה להפחית את גודלם של תאי השומן האחראים לצלוליט.

ניקוז לימפטי:

עיסוי לימפתי: מערכת הלימפה ממלאת תפקיד מכריע בסילוק רעלים ומוצרי פסולת מהגוף. עיסוי לימפתי במכשיר Adaline V עוזר לקדם ניקוז לימפתי, מסייע בהוצאת נוזלים והפחתת נפיחות, העלולה להיות קשורה לצלוליט.

גירוי של קולגן ואלסטין:

גלי רדיו: אנרגיית תדר רדיו מקדמת ייצור קולגן ואלסטין, מה שיכול לשפר את גמישות העור ועוביו. זה יכול להוביל למשטח עור חלק יותר ולהפחתת מראה הצלוליט.

טיפול בוואקום:

ואקום: טיפול בוואקום, הידוע גם בשם יניקה, עוזר להרים ולמתוח את רקמת החיבור מתחת לעור. זה יכול לשפר את זרימת הדם ולהפחית את המתח התורם להיווצרות הצלוליט.

הטיפול לא פולשני, ללא כאבים וללא זמן החלמה וניתן לחזור לשגרה היומית מיד לאחר הפגישה.


מספר הטיפולים המומלץ הוא בין 8-12, (בהתאם למצב התחלתי ,אורח חיים, התגובה האישית לטיפולים).

טיפולים חד שבועיים

הטיפול מותאם אישית אליך לאחר שיחת/פגישת ייעוץ.

 

לתוצאות מיטביות: 

שלבי של הטיפול  במכשיר עם ארבעת הטכנולוגיות ביחד עם אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית

הטיפול אינו פולשני ,ללא כאבים וללא זמן החלמה וניתן לחזור לשגרה היומית מיד לאחר הטיפול !

Share by: